News Details

Storage Backup – vertrouw volledig op open source

De naam Ceph raast door de open source community. Nu het storageplatform volwassen is geworden ontdekken vele developers de mogelijkheden en koppelingen met andere op open source gebaseerde oplossingen. Maar hoe zit het met het bedrijfsleven? Vanwaar de ophef Ceph is een software-defined-storage-oplossing en draait op commodity hardware. Het vormt de tot nu toe nog ontbrekende schakel tussen cloud computing en storage. Ceph voegt een extra management laag tussen storage en de desbetreffende hardware. Cloud computing vraagt om een flexibel en schaalbare infrastructuur, wanneer storage onlosmakelijk verbonden is met de gebruikte hardware gaat deze vlieger natuurlijk niet op. Nu wel. Grootmachten als IBM en Super Micro zijn al om en gebruiken een oplossing als deze als layer. Ceph zorgt er voor dat alle data wordt opgeslagen en berekent zelf waar welke data zich bevind, ongeacht het aantal servers. Dus wanneer een server wordt toegevoegd vormt dat geen belemmering, de data wordt simpelweg verderop opgeslagen en automatisch geïndexeerd.

Ceph blijft vernieuwen en sluit daardoor aan op nieuwe en oudere hardware. En dat is nu juist waarom wij zo gecharmeerd zijn van het platform. Andere applicaties “praten” niet direct met de hardware waarop data is opgeslagen maar halen hun informatie uit de tussenlaag waarin Ceph opereert. Zolang Ceph allerlei applicaties en type hardware blijft ondersteunen, kunnen bedrijven langer vooruit met hun hardware, ook als deze is verouderd. Tevens kunnen bedrijven nu verschillende type hardware naast elkaar gebruiken. Ook dat heeft zijn budgettaire voordelen.

Er zijn meer overeenkomsten tussen Ceph en ons bedrijf, SEP, dan de manier waarop wij onze bedrijfsnaam uitspreken. Wij ondersteunen een grote verscheidenheid aan besturingssystemen, software en applicaties. Oud, nieuw, open of closed source. Niet is ons te gek. Hiermee garanderen wij dat alle data binnen een bedrijf kan worden voorzien van een veilige backup en recovery. Omdat ook wij onze software op open source hebben gebaseerd hadden wij Ceph al eerder in het vizier. Inmiddels sluiten wij naadloos op elkaar aan en kunnen het platform en de bijbehorende data voorzien van backup en recovery. Nu kunnen bedrijven zonder het risico langer werken met commodity hardware. Niet omdat vernieuwing moet worden uitgesteld, maar omdat ook vernieuwing soms zijn tijd nodig heeft.

Veel bedrijven kijken al naar Ceph maar nog niet iedereen is overtuigd, wij raden aan toch een kijkje te nemen. Vraag advies aan één van de experts of neem contact met ons op. Wij kijken graag met u mee en adviseren over de mogelijkheden in combinatie met SEP backup en recovery.


Terug
Gerelateerde Artikelen:

VIDEO TUTORIAL: SEP Hybrid Backup for SAP & SAP HANA

[ meer ]

Join SEP and SUSE at the SAPPHIRE NOW & ASUG Annual Conference

Stop by at the SUSE / SEP booth (#559). Learn how SEP and SUSE help you achieve digital “warp spee...

[ meer ]

Red Hat Forum BeNeLux - 10. Oktober 2017, Breda

Join us and our Sales Partner <a href="https://www.sepsoftware.nl/news-events/news-events-videos-tech-blog/details/red-hat-forum-benelux-10-oktober-2017-breda/">[ meer ] </a>

3